Masallarla Konuşmak Kitap Açıklaması
Masallarla, hikâyelerle büyüyoruz. Hikâyelerle düşünüyor, hikâyelerle hissediyoruz. Geçmişi, şimdiyi ve geleceği birbirine hikâyelerle bağlıyoruz. Dost meclislerinde kendimizi başkalarına hikâyelerle açıyoruz.
Hikâyelerimiz kadar varız. Elinizdeki kitap masalları kullanarak başka türlü hikâyeler anlatmanın yollarını arıyor. Çocuklarla beraber kadim meseleler hakkında düşünmenin imkânlarını sunuyor.
Bir hikâyeyi kenarda kalanların gözünden bir daha anlatınca o hikâye nasıl değişir? Sultan yahut prenses olmak istemeyenler başka neler yapabilir? Kayıpla, kötülükle, yoklukla nasıl yüzleşilir?Büyümek ne anlama gelir?
Bir sosyoloğun ve beş çizerin kaleminden çıkan bu kitap, masallara başka bir gözle bakmanızı sağlayacak.
“Bakışı duyuşu keskin Sezai Ozan Zeybek kulak kesilenleri masal işliğine buyur ediyor. Kesip, biçip yapıştırdığı yeniden anlattığı masallara ortak ediyor. Bin yıllarca sözde yuvalanan güç dengelerini birlikte bozmayı teklif ediyor. Tarihte, coğrafyada, insanın iz bıraktığı birçok noktada konaklıyor. Masalı araştırıp, araştırmayı masallaştırıyor.
Düşen elmaları da hak edenlere eşitçe pay ediyor. Anlatılan senin, benim hikâyem, onun hikâyesi, bizim hikâyemiz.” Adnan Saracoğlu/Çocuk Kitapları Aktivisti
Sürdürülebilir İyi Ebeveynlik Bilim Kurulu Önerisi arması, nitelikli çocuk edebiyatı kategorisine giren çocuk kitaplarına ve güncel, yerel değerlerin farkındalığıyla, kapsamlı ve özenli bir yaklaşım sunan yetişkin kitaplarına verilmektedir. Armanın takdim edileceği fikir ya da ürün, dinleyicinin onu nasıl algıladığına dair denetim yapan Bilim Kurulu tarafından incelenir. Söylemlerin ebeveyni doğru ve gereğinden fazla endişelendirmeden bilgilendirmesi, anlaşılır, destekleyici ve dengeleyici olması öncelikli kriterler arasındadır.