Format Kitap
Barkod 9786059786874
Yayın Tarihi 2021-02-04
Yayın Dili Türkçe
Baskı Sayısı 1.Baskı
Sayfa Sayısı 378
Kapak Karton
Kağıt Kitap kağıdı
Boyut 165 X 235

Emeği Geçenler :
Yazar   : Ahmet Cihan

İnsanlık tarihi kadar eski olan göç, sanayileşme sonrası dönemde kırdan şehre yönelen nüfus hareketleriyle hızlanmıştır. Dünya üzerindeki egemenlik mücadelesi 20. yüzyılda iki dünya savaşıyla sonuçlanmış, milyonlarca insanın bölgeler ve kıtalar arasında yer değiştirmesine neden olmuştur.

Bu süreçte mevcut imparatorluklar demografik açıdan değişim geçirip dağılmış; etnik-dini kimlik çerçevesinde teşekkül eden yeni ulus devletler ise nüfus hareketlerini ve göçleri hızlandırmıştır.

2. Dünya Savaşı sonrasında, Türkiye'de, hem kırsal yerleşimlerden şehirlere doğru iç göçler başlamış hem de yakın tarihte görülmemiş yoğunlukta Batı'ya bir göç gerçekleşmiştir. Kırdan şehre yönelen iç göçler, Cumhuriyet'in kurucu aktörlerinin öngördüğü toplum yapısına, onun ideal insan tipine ve kültürüne tezat teşkil edecek niteliklere haiz bir nüfus kitlesinin çevreden merkeze yerleşmesine imkân vermiştir.

Kısacası bu kitapta, ulus-devlet yapılanmasına yol açan göçler yanında Anadolu'da temerküz eden nüfusun iç göçlerle şehre yönelmesinin yol açtığı kimlik ve kültürel dönüşüm üzerinde durulmaktadır. Türkiye'de göç dalgalarıyla meydana gelen değişimi merkeze alan tartışma konularından teşekkül etmektedir.

devamını oku..
Kategori : Kentleşme
450.00
Liste Fiyatı : 450.00
Kazancınız : 0.00
Miktar :  
Adet
Favorilere Ekle
Ürün Satışta. %0 indirim