Onaltıncı yüzyıldan bu yana Rus Çarları, sıcak denizlere inerek dünya hakimiyeti kurma hayaliyle yaşıyorlardı.Önlerinde tek engel olarak ise kafkasya`yı görüyorlardı.
Fakat Ruslar, Kafkasya` yı geçmeyi dağları aşmaktan ibaret sanmışlardı.Oysa bu durum hiçde böyle değildi.Bağımsız ruhlu cesur insanların yurdu kafkasya, Rus Çarlarının tarihi emelleri önünde boyun eğmedi. Üç yıl içinde bütün Kafkasya` yı topraklarına katmayı hesap eden Rus orduları ile direnişleri dillere destan Kafkas kartalları arasındaki savaş, üçyüz yıl aralıksız devam etti.
Ruslar`ın on milyondan fazla asker kaybetmelerine yol açan bu savaşlar boyunca, insanlık tarihinin en trajik olayları cereyan etti.Binlerce köy ve kasaba yakılıp yıkıldı; halk kitleler halinde yerlerinden yurtlarından sürüldü.Bu zorunlu göçler sırasında yüzbinlerce insan, açlık veya hastalık nedeniyle telef oldu. Aileler parçalandı, en yakın akrabalar bile birbirinin izini kaybettiler.
Savaşan nesillerin başından geçen ve dünya durdukça unutulması mümkün olmayan bu acı olayları, romanımızın iddialı ismi Osman Çetin , üç kitaplık bir Kafkasya Dizisi`nde ölümsüzleştirdi:Genar, 2. Savaş Nesilleri, 3. Zorunlu Göç.
Dünya edebiyatında bile eşine az rastlanan ve ancak büyük ustaların yazmayı göze alabildiği `` nehir roman`` tarzının bu seçkin örneklerini, Timaş Yayınları Türk edebiyatına iftiharla armağan ediyor.